Počátky Feminismu Směřují do České Republiky

Nikdo přesně neví, kde a kdy, začalo Feministické hnutí. Někteří vidí Ibsenovou hru "The Doll House" z přelomu 20-toho století jako první známku o přítomnosti Feminismu. Jiní zase tvrdí, že to byla Suzan B. Anthony v prvních letech 20. století, která jako průkopnice stejné ideologie, nenávratně rozkývala Feministické pendulum, které přinutilo toho bídáka Muže, aby ukázal alespoň špetku respektu k druhému pohlaví. Spousta dalších expertů zase tvrdí, že to byla Hippie léta v Americe, která začala klást důraz na rovnoprávnost Žen a která poprvé postavila Muže do úzkého spektra mušky sociální brokovnice, ve kterém se pohybuje až dodnes.

Ale kořeny nenávisti vůči Mužům  vedou zdaleka hlouběji do historie, než si všichni myslíme. Ve skutečnosti, kořeny Feminismu jsou o několik set let starší, než když si pan Ibsen pustil svoji představivost na špacír a poprvé namočil péro do ingoustu, aby nám popsal neslýchanou opovážlivost paní Nory a její vzpoury proti svýmu manželovi a posléze i opuštění své rodiny - což bylo považované za nehoráznost - alespoň tedy podle standartů konce 19. století.

Ovšem, dnešní době, kdy se rozvodovost pohybuje kolem 50%, by Ibsenova Nora byla považována za "lehkou váhu"...

A tak zde se vyklubalo další 1.místo pro národ Český. Kořeny Feminismu totiž vedou až na naše území, konkrétně do Děvína, kde kdysi dávno vládla železnou pěstí opovážlivá Vlasta, společně s těmi, co s její nenávisti proti Mužům souhlasily a dbaly na to, aby si nenechaly ujít příležitost svoji nenávist proti svému protějšku projevit.

Nuže, přisedněte si ke krbu a osvěžte si pamět' se mnou. Podívejme se na zrod Feminismu z pohledu "Starých Pověsti Českých" - tak, jak je to představeno našim dospívajícím dívkam, které se právě nachází v letech, kdy si formulují názor na muže:

"......Po smrti Libuše se stále zhoršovala situace žen a dívek vůči mužům, a tak jednoho dne statečná žena Vlasta svolala všechny ženy z okolí, které už nechtěly být mužům podřazené a společně založily své útočiště, hrad Děvín. Ten stál na břehu Vltavy, naproti Vyšehradu. Zde se ženy cvičily ve zbrani, učily se bojovou taktiku a spřádaly plány, jak ukázat mužům, že si "něžného" pohlaví musí vážit jako sobě rovného, ne-li jako nadřazeného. Muži se jim smáli, ale jejich vůdce Přemysl měl ve snu vidění o dívce s mečem, která zabila muže a pak pila jeho krev. Ostatní to nepřesvědčilo a vydali se k hradu, aby se ženám vysmáli do očí. Pozdě zjistili, že to ženy myslí opravdu vážně a domů se nevrátí ani jeden. Všichni zde byli pobiti dívčím vojskem vedeným bojovnou Vlastou. Ženy měly na každém kroku špehy, a tak věděly o každém plánu, který muži chystají. I lstí zahubily ženy mnoho mužů. Jedním z nich byl i Ctirad, kterého Vlasta nejvíce nenáviděla, jelikož zabil velké množství jejích bojovnic. Ctirad měl se svou družinou cestu kolem lesního remízku, kde náhle uslyšel volání o pomoc. Ležela tam mladá dívka, byla svázaná, jmenovala se Šárka. Ctirad jí tedy pomohl ven z pout. Chtěli pokračovat v cestě, ale většina družiny byla unavená, a tak se rozhodli, že si zde odpočinou. To ale byla veliká chyba! Šárka totiž byla členkou dívčí armády. Do jednoho zde muži z družiny zemřeli. A Ctirad byl umučen na Děvíně. To už došla vojákům z Vyšehradu trpělivost a vydali se znovu na Děvín, nyní už nic neponechali náhodě a byli náležitě vyzbrojeni. Při útoku sice hrad nedobyli, ale zajali několik žen. To Vlastu rozzuřilo a podnikla tažení na Vyšehrad, ale muži je rozprášili. Zabili všechny ženy včetně Vlasty. Děvín potom spálili. A tak mohl Přemysl dál vládnout bez ženského odporu. Dívčí válka byla definitivně zažehnána...."

 

( Citace: http://www.cesky-jazyk.cz/ctenarsky-denik/alois-jirasek/stare-povesti-ceske-6.html )

( Article may be also read at www.hamilton.bloguje.com )

Autor: Jose Batistuta | pondělí 10.1.2011 3:26 | karma článku: 9,03 | přečteno: 936x
  • Další články autora

Jose Batistuta

Proč Nenávidím Ameriku

28.2.2011 v 3:04 | Karma: 48,03

Jose Batistuta

Trofejová Manželka

9.1.2011 v 3:08 | Karma: 18,64

Jose Batistuta

Playboy Hugh Heffner se Žení !

31.12.2010 v 3:13 | Karma: 8,38

Jose Batistuta

Deset Nejbohatších Žen Světa

30.12.2010 v 4:44 | Karma: 17,82

Jose Batistuta

Žena a Dieta

29.12.2010 v 5:17 | Karma: 15,89

Jose Batistuta

Žena Miluje Muže v Uniformě

28.12.2010 v 6:13 | Karma: 16,14

Jose Batistuta

Den V Životě Ženy v Domácnosti

27.12.2010 v 19:55 | Karma: 9,45
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3130x
Mucha gente entra en y sale de tu vida a lo largo de los años. Pero solo los verdaderos amigos dejan huellas en tu corazón.

Seznam rubrik