Jose Batistuta

Ženy jsou Produktivnější než Muži – tedy Alespoň ve Starbucksu ...

15. 01. 2011 3:53:36
Každé ráno přicházím do mému oblíbeného Starbucksu pro kafé. Vždy prvně nahlédnu dovnitř přes výklad. Bud' je tam dlouhá fronta a nebo jsou tam pouze jeden nebo dva zákazníci. Fronty mě odpuzují a tak jsem se rozhodl, že zjistím, co je jejich příčína.
Na příštích pár týdnů jsem pozorně sledoval dění ve Starbucksu. A hle ! Co jsem zjistil svoji ne-vědeckou studií bylo, že problém je v gendrovém zastoupení zaměstnanců !

V mém Starbucksu dělají dvě skupinky baristů, které se pravidelně střídají na ranních šiftách. Jedna skupinka se skládá z mladých studentek. Tato skupinka pracuje efektivně a nemá fronty. Čiperná, mladá studentka za barem už poslouchá na dálku co si zákazník objednává. Když je zákazník hotový s placením a přistoupí k baru aby si vyzvedl své kafé – tak už ho má skoro hotové.

Ve druhé skupince je několik kluků a jedna holka. Holka je za kasou. Kluci jsou za barem. Holka zpracovává objednávky a platby rychle a bez zdržování. Pak předá objednávku baristovi, který připravuje kafé. A zde je ten problém. Oba dva baristi jsou kluci a oba dva kluci jsou nesmírně pomalí. Produktem jejich pracovní ne-efektivity jsou fronty.

Takže z toho plyne poučení: Když nechceš přijít pozdě do práce – ale vyžaduješ ranní dávku kofeinu ve formě svého oblíbeného Grande Latté s vanilkou – tak běž do Starbucksu pouze, když jsou na šiftě holky. Když jsi podnikatel a na pár minutách ti nezáleží, tak tam můžeš jít i s klukama na šiftě – a budovat frontu.

Ale hlavně – klobouk dolů. Díky Starbucksu, má Starbucksová experience mě předsvědčila, že holky jsou produktivnější než kluci ! Tedy alespoň v mým Starbucksu !

( Article can be also read at www.hamilton.bloguje.com )

Autor: Jose Batistuta | karma: 15.40 | přečteno: 1888 ×
Poslední články autora