Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Počátky Feminismu Směřují do České Republiky

Nikdo přesně neví, kde a kdy, začalo Feministické hnutí. Někteří vidí Ibsenovou hru "The Doll House" z přelomu 20-toho století jako první známku o přítomnosti Feminismu. Jiní zase tvrdí, že to byla Suzan B. Anthony v prvních letech 20. století, která jako průkopnice stejné ideologie, nenávratně rozkývala Feministické pendulum, které přinutilo toho bídáka Muže, aby ukázal alespoň špetku respektu k druhému pohlaví. Spousta dalších expertů zase tvrdí, že to byla Hippie léta v Americe, která začala klást důraz na rovnoprávnost Žen a která poprvé postavila Muže do úzkého spektra mušky sociální brokovnice, ve kterém se pohybuje až dodnes.

Ale kořeny nenávisti vůči Mužům  vedou zdaleka hlouběji do historie, než si všichni myslíme. Ve skutečnosti, kořeny Feminismu jsou o několik set let starší, než když si pan Ibsen pustil svoji představivost na špacír a poprvé namočil péro do ingoustu, aby nám popsal neslýchanou opovážlivost paní Nory a její vzpoury proti svýmu manželovi a posléze i opuštění své rodiny - což bylo považované za nehoráznost - alespoň tedy podle standartů konce 19. století.

Ovšem, dnešní době, kdy se rozvodovost pohybuje kolem 50%, by Ibsenova Nora byla považována za "lehkou váhu"...

A tak zde se vyklubalo další 1.místo pro národ Český. Kořeny Feminismu totiž vedou až na naše území, konkrétně do Děvína, kde kdysi dávno vládla železnou pěstí opovážlivá Vlasta, společně s těmi, co s její nenávisti proti Mužům souhlasily a dbaly na to, aby si nenechaly ujít příležitost svoji nenávist proti svému protějšku projevit.

Nuže, přisedněte si ke krbu a osvěžte si pamět' se mnou. Podívejme se na zrod Feminismu z pohledu "Starých Pověsti Českých" - tak, jak je to představeno našim dospívajícím dívkam, které se právě nachází v letech, kdy si formulují názor na muže:

"......Po smrti Libuše se stále zhoršovala situace žen a dívek vůči mužům, a tak jednoho dne statečná žena Vlasta svolala všechny ženy z okolí, které už nechtěly být mužům podřazené a společně založily své útočiště, hrad Děvín. Ten stál na břehu Vltavy, naproti Vyšehradu. Zde se ženy cvičily ve zbrani, učily se bojovou taktiku a spřádaly plány, jak ukázat mužům, že si "něžného" pohlaví musí vážit jako sobě rovného, ne-li jako nadřazeného. Muži se jim smáli, ale jejich vůdce Přemysl měl ve snu vidění o dívce s mečem, která zabila muže a pak pila jeho krev. Ostatní to nepřesvědčilo a vydali se k hradu, aby se ženám vysmáli do očí. Pozdě zjistili, že to ženy myslí opravdu vážně a domů se nevrátí ani jeden. Všichni zde byli pobiti dívčím vojskem vedeným bojovnou Vlastou. Ženy měly na každém kroku špehy, a tak věděly o každém plánu, který muži chystají. I lstí zahubily ženy mnoho mužů. Jedním z nich byl i Ctirad, kterého Vlasta nejvíce nenáviděla, jelikož zabil velké množství jejích bojovnic. Ctirad měl se svou družinou cestu kolem lesního remízku, kde náhle uslyšel volání o pomoc. Ležela tam mladá dívka, byla svázaná, jmenovala se Šárka. Ctirad jí tedy pomohl ven z pout. Chtěli pokračovat v cestě, ale většina družiny byla unavená, a tak se rozhodli, že si zde odpočinou. To ale byla veliká chyba! Šárka totiž byla členkou dívčí armády. Do jednoho zde muži z družiny zemřeli. A Ctirad byl umučen na Děvíně. To už došla vojákům z Vyšehradu trpělivost a vydali se znovu na Děvín, nyní už nic neponechali náhodě a byli náležitě vyzbrojeni. Při útoku sice hrad nedobyli, ale zajali několik žen. To Vlastu rozzuřilo a podnikla tažení na Vyšehrad, ale muži je rozprášili. Zabili všechny ženy včetně Vlasty. Děvín potom spálili. A tak mohl Přemysl dál vládnout bez ženského odporu. Dívčí válka byla definitivně zažehnána...."

 

( Citace: http://www.cesky-jazyk.cz/ctenarsky-denik/alois-jirasek/stare-povesti-ceske-6.html )

( Article may be also read at www.hamilton.bloguje.com )

Autor: Jose Batistuta | pondělí 10.1.2011 3:26 | karma článku: 9,03 | přečteno: 936x
  • Další články autora

Jose Batistuta

Proč Nenávidím Ameriku

Každý druhý Čech nenávidí Ameriku. I když tam málo kdo z nich žil, jejich názor na Ameriku je nekompromisní: Amerika stojí pod psa ! A tak jsem si poprvé uvědomil, že já vlastně taky nenávidím Ameriku. Zde je proč ...

28.2.2011 v 3:04 | Karma: 48,03 | Přečteno: 43812x | Ostatní

Jose Batistuta

Je Vzdělání Důležité k Úspěchu ?

Včera jsem otevřel noviny, kde jsem si přečetl, že Apple, Inc. právě zveřejnili výši profitu za uplynulé čtvt'letí. Profit se pohybuje kolem 6 miliard dolarů. Apple je dnes za Exxon-Chevronem druhá nejbohatší kontemporární americká kompany. Jejich roční obrat je vyšší než GDP celé České ekonomie ! V jejím čele stojí Steve Jobs. Jobs není vzdělaný. I přes to, Jobs má hodnotu skoro 2 miliardy dolarů. Tak jsem nad tím zakroutil hlavou a zmínil jsem se o tom mému kolegovi. Ten mě říká: příteli, to je pouze vyjímka. Více takových lidí na světě nenajdeš....

21.1.2011 v 5:15 | Karma: 24,96 | Přečteno: 2735x | Ostatní

Jose Batistuta

Ženy jsou Produktivnější než Muži – tedy Alespoň ve Starbucksu ...

Každé ráno přicházím do mému oblíbeného Starbucksu pro kafé. Vždy prvně nahlédnu dovnitř přes výklad. Bud' je tam dlouhá fronta a nebo jsou tam pouze jeden nebo dva zákazníci. Fronty mě odpuzují a tak jsem se rozhodl, že zjistím, co je jejich příčína.

15.1.2011 v 3:53 | Karma: 15,66 | Přečteno: 1888x | Ostatní

Jose Batistuta

Co je Špatného s Kanadskou Hymnou

Během Zimních Olympijských Her ve Vancouveru jsme měli příležitost si vyslechnout kanadskou národní hymnu " O Canada " celkem čtrnáctkrát – jednou za každé první místo, které Kanada během her vyhrála.

14.1.2011 v 3:56 | Karma: 17,13 | Přečteno: 1801x | Diskuse| Ostatní

Jose Batistuta

Jak Vznikla Diagnóza "Sexuální Adikce"

Bylo nebylo, byla jednou jedna žena v reproduktivním věku. A jako každá žena v tomto věku, biologické hodiny s ní tloukly nalevo a napravo. A tak měla sex se svým vyvoleným kde se dalo, kdy se dalo. Byly to pro ně oba takové jakési sexuální hody.

13.1.2011 v 3:20 | Karma: 20,89 | Přečteno: 1822x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3130x
Mucha gente entra en y sale de tu vida a lo largo de los años. Pero solo los verdaderos amigos dejan huellas en tu corazón.

Seznam rubrik