Jak Vycvičit Divoké Zvíře a Svého Manžela

Když chcete, aby vás začal váš manžel naslovo poslouchal, podhod'te mu banán. Ano, přesně tak, ja to dělají v zoologické zahradě s opicama. Jak se píše v časopisu "Newsweek", každý manžel se dá vycvičit k poslušnosti stejným způsobem, jakým se cvičí divoká zvířata v cirkusu.

Amy Sutherlandová je novinářka, která strávila poslední rok ve škole v různých kurzech, které se zaměřují na trénování poslušnosti divokých zvířat. Po dokončení kurzu, paní Sutherlandová se poškrábala na hlavě a zapřemýšlela, kde její právě nabytou vědomost může v dennodenním životě použít. A tak se jeden den podívala na svého manžela, jak leží na otomanu a dívá se na televizi. Hle – geniální myšlenka ji proběhla hlavou: co ho tak vycvičit podle metod – které se používají při výcvyku divokých zvířat ?!

Paní Sutherlandová tvrdí, že klíč k dobrému souladu v maželství patří dvě záklaní věci: ignorování negativního chování a odměna za pozitivní chováni. Tedy přesně tak, jak ji to naučili v právě dokončeném kurzu. Touto metodou, trenér donutí zvířata pozitivním reakcím na jeho pokyny. V jiných slovech: kdykoliv ryba proskočí kruhem, dostane zmraženou makrelu. Kdykoliv se opice začne na povel napodobovat chování člověka – dostane banán. A pokaždé, když papoušek řekne "vole", dostane za odměnu burák.

Pan Sutherland měl špatný zvyk vysedávat v kuchyni a kritizovat, jak paní Sutherlandová  vaří. Paní Sutherlandová nebyla na jeho kritiku – a natož pak na jeho přítomnost v kuchyni – ale vůbec zvědavá. Stále přemýšlela, jak mu zabránit vstup do jejího teritory. A právě zde ji přišel vhod její právě-ukončený kurs: Amy strategicky položila misku s brambůrkama na stolek v obyváku. Stolek se nacházel na poloviční cestě mezi televizí a kuchyní. S klidem pak odešla vařit, zatímco z povzdálí sledovala reakce svého manžela. A vskutku, pracovalo to ! Jak předpokládala, pan Sutherland došel pouze k misce s brambůrkama. Zasedl za stolek do křesla a věnoval svoji pozornost pouze jídlu. Dál se nedostal. Brambůrky, jako nabídnutý banán opičákovi, zadržely pana Sutherlanda od vstupu do kuchyně. Paní Suthelandová měla vítězný úsměv na tváři !

Paní Sutherlandová poprvé zveřejnila výsledky svého experimentu v New York Times v 2006. Její článek se stal nejvíce emailovaným článkem roku. Na základě pozitivního ohlasu,  paní Sutherlandová vydala novou knihu s názvem: "Co mě Shamu Naučila o Mém Životě, Lásce a Manželství". ( Pro ty, co ještě neslyšeli o nejznámější velrybě na světě: Shamu je vytrénovaná Orka z vodního parku v San Diegu, v Kalifornii).

Paní Sutherlandová přiznává, že její poznatky nejsou nic nového. Je to pouze osvědčená verze experimentů se zvířaty. A my jsme přece také zvířata. Jako příklad uvádí Ivana Pavlova, který v 1890 experimentoval se psy a B.F. Skinnera, který experimentoval s holuby ve třicátých letech minulého století.

Nápad trénování manžela jako zvíře není také nic nového. V 1963, ve filmu "Když Muž Odpoví...", matka podává své dceři knihu s návodem na trénování psů a říká: "... Jestli chceš perfektní manželství, zacházej se svým manželem jako se psem... !" A nebo v nedávném anglickém seriálu "Jak Přinut Svého Manžela Aby Si Kleknul", anglická televizní společnost BBC najala trenéra psů, aby učil manželky, jak přinutit svého manžela, aby si sedl – a zůstal sedět na jednom místě.

Chvála Bohu, že mužům neschází silná sebedůvěra a smysl pro humor. Jinak si nedovedu představit v dnešní době feminismu a politické korektnosti, co by to byl za malér, kdyby takovou příručku napsal o ženě muž !

Tak až příště budete v obchodě s Ovocem a Zeleninou, nezapomeňte také koupit kilo banánů. Banánem sice nepřinutíte manžela,  aby se houpal jak opičák v ložnici na lustru - ale zcela určitě vám zaručí, že vás nebude otravovat v kuchyni při vaření !


(Article can be viewed in edited version on www.hamilton.bloguje.com)

Autor: Jose Batistuta | čtvrtek 6.1.2011 3:46 | karma článku: 15,30 | přečteno: 1346x
  • Další články autora

Jose Batistuta

Proč Nenávidím Ameriku

28.2.2011 v 3:04 | Karma: 48,03

Jose Batistuta

Trofejová Manželka

9.1.2011 v 3:08 | Karma: 18,64

Jose Batistuta

Playboy Hugh Heffner se Žení !

31.12.2010 v 3:13 | Karma: 8,38

Jose Batistuta

Deset Nejbohatších Žen Světa

30.12.2010 v 4:44 | Karma: 17,82

Jose Batistuta

Žena a Dieta

29.12.2010 v 5:17 | Karma: 15,89

Jose Batistuta

Žena Miluje Muže v Uniformě

28.12.2010 v 6:13 | Karma: 16,14

Jose Batistuta

Den V Životě Ženy v Domácnosti

27.12.2010 v 19:55 | Karma: 9,45
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3130x
Mucha gente entra en y sale de tu vida a lo largo de los años. Pero solo los verdaderos amigos dejan huellas en tu corazón.

Seznam rubrik