Jak Vycvičit Divoké Zvíře a Svého Manžela

6. 01. 2011 3:46:14
Když chcete, aby vás začal váš manžel naslovo poslouchal, podhod'te mu banán. Ano, přesně tak, ja to dělají v zoologické zahradě s opicama. Jak se píše v časopisu "Newsweek", každý manžel se dá vycvičit k poslušnosti stejným způsobem, jakým se cvičí divoká zvířata v cirkusu.
Amy Sutherlandová je novinářka, která strávila poslední rok ve škole v různých kurzech, které se zaměřují na trénování poslušnosti divokých zvířat. Po dokončení kurzu, paní Sutherlandová se poškrábala na hlavě a zapřemýšlela, kde její právě nabytou vědomost může v dennodenním životě použít. A tak se jeden den podívala na svého manžela, jak leží na otomanu a dívá se na televizi. Hle – geniální myšlenka ji proběhla hlavou: co ho tak vycvičit podle metod – které se používají při výcvyku divokých zvířat ?!

Paní Sutherlandová tvrdí, že klíč k dobrému souladu v maželství patří dvě záklaní věci: ignorování negativního chování a odměna za pozitivní chováni. Tedy přesně tak, jak ji to naučili v právě dokončeném kurzu. Touto metodou, trenér donutí zvířata pozitivním reakcím na jeho pokyny. V jiných slovech: kdykoliv ryba proskočí kruhem, dostane zmraženou makrelu. Kdykoliv se opice začne na povel napodobovat chování člověka – dostane banán. A pokaždé, když papoušek řekne "vole", dostane za odměnu burák.

Pan Sutherland měl špatný zvyk vysedávat v kuchyni a kritizovat, jak paní Sutherlandová vaří. Paní Sutherlandová nebyla na jeho kritiku – a natož pak na jeho přítomnost v kuchyni – ale vůbec zvědavá. Stále přemýšlela, jak mu zabránit vstup do jejího teritory. A právě zde ji přišel vhod její právě-ukončený kurs: Amy strategicky položila misku s brambůrkama na stolek v obyváku. Stolek se nacházel na poloviční cestě mezi televizí a kuchyní. S klidem pak odešla vařit, zatímco z povzdálí sledovala reakce svého manžela. A vskutku, pracovalo to ! Jak předpokládala, pan Sutherland došel pouze k misce s brambůrkama. Zasedl za stolek do křesla a věnoval svoji pozornost pouze jídlu. Dál se nedostal. Brambůrky, jako nabídnutý banán opičákovi, zadržely pana Sutherlanda od vstupu do kuchyně. Paní Suthelandová měla vítězný úsměv na tváři !

Paní Sutherlandová poprvé zveřejnila výsledky svého experimentu v New York Times v 2006. Její článek se stal nejvíce emailovaným článkem roku. Na základě pozitivního ohlasu, paní Sutherlandová vydala novou knihu s názvem: "Co mě Shamu Naučila o Mém Životě, Lásce a Manželství". ( Pro ty, co ještě neslyšeli o nejznámější velrybě na světě: Shamu je vytrénovaná Orka z vodního parku v San Diegu, v Kalifornii).

Paní Sutherlandová přiznává, že její poznatky nejsou nic nového. Je to pouze osvědčená verze experimentů se zvířaty. A my jsme přece také zvířata. Jako příklad uvádí Ivana Pavlova, který v 1890 experimentoval se psy a B.F. Skinnera, který experimentoval s holuby ve třicátých letech minulého století.

Nápad trénování manžela jako zvíře není také nic nového. V 1963, ve filmu "Když Muž Odpoví...", matka podává své dceři knihu s návodem na trénování psů a říká: "... Jestli chceš perfektní manželství, zacházej se svým manželem jako se psem... !" A nebo v nedávném anglickém seriálu "Jak Přinut Svého Manžela Aby Si Kleknul", anglická televizní společnost BBC najala trenéra psů, aby učil manželky, jak přinutit svého manžela, aby si sedl – a zůstal sedět na jednom místě.

Chvála Bohu, že mužům neschází silná sebedůvěra a smysl pro humor. Jinak si nedovedu představit v dnešní době feminismu a politické korektnosti, co by to byl za malér, kdyby takovou příručku napsal o ženě muž !

Tak až příště budete v obchodě s Ovocem a Zeleninou, nezapomeňte také koupit kilo banánů. Banánem sice nepřinutíte manžela, aby se houpal jak opičák v ložnici na lustru - ale zcela určitě vám zaručí, že vás nebude otravovat v kuchyni při vaření !


(Article can be viewed in edited version on www.hamilton.bloguje.com)

Autor: Jose Batistuta | čtvrtek 6.1.2011 3:46 | karma článku: 15.03 | přečteno: 1346x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 17 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 14.26 | Přečteno: 270 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.10 | Přečteno: 462 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 5.18 | Přečteno: 112 | Diskuse
Počet článků 29 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3130
Mucha gente entra en y sale de tu vida a lo largo de los años. Pero solo los verdaderos amigos dejan huellas en tu corazón.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...