Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Rovnoprávnost a Produktivita aneb Žena v Práci

Ruku na srdce: všichni alespoň jeden takový případ známe. Na téma "Žena na Pracovišti"  by se dala napsat celá kniha. Tak tedy stručně a bez chození kolem horké kaše. V práci se nachází dva druhy žen: Atraktivní Neproduktivní Žena a Neatraktivní Produktivní Žena.

Když váš podnik najme atraktivní ženu, hned se to roznese po celém podniku. Každý přesně ví, v jakém oddělení dělá, kolik ji je roků, jestli je vdaná a jak se jmenuje. Je to jako když  místní ZOO dostane nové, exotické zvíře: všichni se musíme jít podívat jak vypadá, všichni ho obdivujeme jak je roztomilé a všichni  by jsme ho chtěli mít doma. Atraktivní žena je ale ve skutečnosti neproduktivní jedinec, který je pod doměnkou, že pracoviště je módní přehlídka, diskotéka, a samořejmě místo k hledání nových nápadníků. Atraktivní žena vždy příchází do práce bud' o pár minut později a nebo absolutně přesně na čas. První věc co udělá je, že hodí kabelku na stůl a hned odejde na záchod, kde si na příštích dvacet minut maluje obličej a dodělává vlasy. Jelikož vše, co v životě dělá je založeno na jejím vzhledu, atraktivní ženě schází inteligence. Atraktivní žena na pracovišti je jakýsi vítr:  všichni víme, že existuje, ale opřít se o něj nemůžeme. Šéfova morálka je v přítomnosti takové ženy vždycky ohrožena a nad budoucnosti jeho rodiny vysí velký otazník.

Neatraktivní žena je zdaleka větším přínosem pro kompany, než její atraktivní protějšek. Neatraktivní žena je vetšinou inteligentnější a konzervativnější specimen. To proto, protože se nikdy nemohla spolehnout na svůj vzhled. Musela studovat zdaleka poctivěji, aby se dostala na stejnou pozici, jako její atraktivní protějšek. Té záleží na tom, aby sklidila komplimenty za pečlivě vykonanou práci, ne za svůj vzhled. Neatraktivní žena nepřitahuje pozornost mužů a musí o vše houževnatě zápasit. Nic nedostane zadarmo. V případě, že je na vedoucí pozici, neatraktivní žena je většinou nepopulární osobou mezi ostatními spolu-zaměstnanci a všíchni podřazení perně platí za její neatraktivnost. Neatraktivní žena je skoro vždy tyranka, která nemá v práci mnoho přátel. Šéfova manželka spí zdaleka klidněji, protože její rodina není neatraktivni ženou ohrožena.

Oba dva druhy žen ale mají jednu věc společnou: dělají si z práce holubník. Žádnému muži by neprošla ani desetina toho, co v práci projde ženám — hlavně pak těm atraktivním. Provozní a organizační chyby jim projdou bez povšimnutí a v mnoha případech jsou opravené  mužem-kolegou,  bez ohrožení její pozice. Pozdní příchody do práce jsou běžně tolerovány a časté absence, které jsou mnohokrát svedeny na neviné děti, jsou běžně omluvené bez následků.

A pak je zde údobí těhotenství a mateřství, kterého se každý šéf potají obává. Žena se prvně nechá najmout na určitou pozici, na kterou je  řádně zaškolená. Krátce po její integraci do pracovního procesu, žena otěhotní. Během těhotenství, její produktivita klesne na minimum. Nikdo ji nemůže nic říct, protože je  "...těhotná..." a protože má určitá práva. Do práce si ted' chodí odpočinout a jak se ji zachce. Celý kolektiv je ted' "těhotný" s ní:  nepracuje na plné obrátky a musí za ní vykonávat většinu její práce. Snaží se jí nadbíhat, aby bylo po jejím a přitom ji bezpřestání lhát, jak báječně vypadá. Po odchodu na mateřskou, kompany musí hledat novou ženskou, kterou musí znovu zaškolovat do pozice paní Těhotné a pak tři roky čekat, jestli se Dáma náhodou neuráčí vrátit zpátky do zaměstnání na stejnou pozici.

Pokud' nepostavíte ženu v montérkách za pás někde v ZKL u kterého se žena nemůže jen tak ulévat — žena není pracovně produktivní. Žena svoji přítomnosti narušuje pracovní progres produktivních lidí a stahuje spolu-zaměstnance ke stejnýmu abysmalnímu výkonu.

Na výkonu ženy se nadá plánovat budoucnost. Žena je brzdou progresu.

 

(Article reprinted from www.Hamilton.Bloguje.com)

Autor: Jose Batistuta | středa 22.12.2010 5:01 | karma článku: 15,46 | přečteno: 1530x
  • Další články autora

Jose Batistuta

Proč Nenávidím Ameriku

Každý druhý Čech nenávidí Ameriku. I když tam málo kdo z nich žil, jejich názor na Ameriku je nekompromisní: Amerika stojí pod psa ! A tak jsem si poprvé uvědomil, že já vlastně taky nenávidím Ameriku. Zde je proč ...

28.2.2011 v 3:04 | Karma: 48,03 | Přečteno: 43812x | Ostatní

Jose Batistuta

Je Vzdělání Důležité k Úspěchu ?

Včera jsem otevřel noviny, kde jsem si přečetl, že Apple, Inc. právě zveřejnili výši profitu za uplynulé čtvt'letí. Profit se pohybuje kolem 6 miliard dolarů. Apple je dnes za Exxon-Chevronem druhá nejbohatší kontemporární americká kompany. Jejich roční obrat je vyšší než GDP celé České ekonomie ! V jejím čele stojí Steve Jobs. Jobs není vzdělaný. I přes to, Jobs má hodnotu skoro 2 miliardy dolarů. Tak jsem nad tím zakroutil hlavou a zmínil jsem se o tom mému kolegovi. Ten mě říká: příteli, to je pouze vyjímka. Více takových lidí na světě nenajdeš....

21.1.2011 v 5:15 | Karma: 24,96 | Přečteno: 2735x | Ostatní

Jose Batistuta

Ženy jsou Produktivnější než Muži – tedy Alespoň ve Starbucksu ...

Každé ráno přicházím do mému oblíbeného Starbucksu pro kafé. Vždy prvně nahlédnu dovnitř přes výklad. Bud' je tam dlouhá fronta a nebo jsou tam pouze jeden nebo dva zákazníci. Fronty mě odpuzují a tak jsem se rozhodl, že zjistím, co je jejich příčína.

15.1.2011 v 3:53 | Karma: 15,66 | Přečteno: 1888x | Ostatní

Jose Batistuta

Co je Špatného s Kanadskou Hymnou

Během Zimních Olympijských Her ve Vancouveru jsme měli příležitost si vyslechnout kanadskou národní hymnu " O Canada " celkem čtrnáctkrát – jednou za každé první místo, které Kanada během her vyhrála.

14.1.2011 v 3:56 | Karma: 17,13 | Přečteno: 1801x | Diskuse| Ostatní

Jose Batistuta

Jak Vznikla Diagnóza "Sexuální Adikce"

Bylo nebylo, byla jednou jedna žena v reproduktivním věku. A jako každá žena v tomto věku, biologické hodiny s ní tloukly nalevo a napravo. A tak měla sex se svým vyvoleným kde se dalo, kdy se dalo. Byly to pro ně oba takové jakési sexuální hody.

13.1.2011 v 3:20 | Karma: 20,89 | Přečteno: 1822x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Zatkněte propalestinské levicové fašisty, vyzývá demokratický kongresman

25. dubna 2024  20:44

Demokratický kongresman Adam Smith označil propalestinské demonstranty za „levicové fašisty“ a...

Prodej byt 1+1, B, 37m2, Písek
Prodej byt 1+1, B, 37m2, Písek

Dr. M. Horákové, Písek - Budějovické Předměstí
3 100 000 Kč

  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3130x
Mucha gente entra en y sale de tu vida a lo largo de los años. Pero solo los verdaderos amigos dejan huellas en tu corazón.

Seznam rubrik